Preview Minit in Microsoft Power Automate

Preview Minit process mining in Microsoft Power Automate

Deze week heeft Microsoft de preview aangekondigt van hoe de Minit process mining functionaliteiten zijn opgenomen in Process Advisor binnen Microsoft Power Automate. De process mining functionaliteiten zijn een aanvulling op de bestaande Process Advisor mogelijkheden. Gebruikers kunnen nu middels process mining diepere inzichten krijgen in hun processen. Process mining is een techniek die gebruik maakt van log data. Op basis van het event log visualiseert het process mining algoritme het feitelijke procesverloop.

Process mining Coney Solutions

Bron: Microsoft.com

Process mining functionaliteiten

  • Visualiseer en analyseer processen op basis van log data. Hierdoor worden bijvoorbeeld de zogenaamde olifantenpaadjes (het overslaan van een of meerdere processtappen) en het in alternatieve volgorde uitvoeren van activiteiten inzichtelijk.
  • Vergelijk processen: Dit kan op basis van data uit bijvoorbeeld verschillende perioden, ten aanzien van verschillende leveranciers, een gesimuleerde versie van het event log waarbij bijvoorbeeld een resource is toegevoegd of een IST-SOLL vergelijking op basis van een BPMN-model (Business Process Modeling Notation).
  • Identificeer loops: herhalende activiteiten die zorgen voor (onnodig) rework in jouw bedrijfsprocessen. 
  • Hierarchical process mining: Ervaar een nieuwe dimensie in het interpreteren en vereenvoudigen van de process map zonder verlies van details. Laat de geaggregeerde gegevens en de process map aanpassen aan het (bedrijfs)niveau waarop jij je richt. Drill down of zoom uit waar nodig.
  • Root cause analysis: Gebruik de machine learning algoritmes om de root cause van problemen bloot leggen en te onderzoeken waar en waarom problemen zich voordoen. 
  • Gebruik meer out-of-box key performance indicators (KPI’s), visuals en filteropties.

Analyseresultaten in PowerBI

Middels PowerBI kun je eenvoudig jouw process mining flows opnemen in een dashboard, aanvullen met overige KPI-visualisaties en delen binnen de organisatie. Met behulp van Microsoft Power BI Goals en Power Automate kun je triggers instellen wanneer KPI’s worden overschreden of procesregels worden geschonden.

Process mining PowerBI Coney Solutions

Bron: Microsoft.com

Deelnemen aan de preview of meer info?

Process Advisor is gelicenseerd als onderdeel van Microsoft Power Automate per-user licenses. Als je geen licentie hebt, kun je deelnemen aan de preview van Process Advisor door een Power Automate trial te starten.

Meer informatie: Microsoft announces preview of new process mining capabilities within Power Automate | Power Automate Blog

Wil je weten wat er nog meer mogelijk is met process mining? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak met ons via onderstaande button. We denken graag met je mee.

Coney Solutions

Meer inzichten uit jouw data of zelf met data-analyse of process mining aan de slag? Wij leveren Advanced Analytics ondersteuning, software en training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share