Coney Solutions

Over ons

Over ons

Openheid, kennisdeling en innovatie zijn kernwaarden die inzicht geven in het DNA van Coney Solutions. Deze kernwaarden streven wij ook na in de samenwerking met onze klanten, partners en medewerkers. In de huidige wereld van snelle veranderingen, steeds wijzigende spelregels en verder gaande digitalisering wordt steeds meer gebruik gemaakt van oplossingen die continu inzicht geven in wat er gebeurt rondom prestaties, successen en uitdagingen. 

Data-analyse en process mining worden gebruikt in bijna elke sector. Steeds meer business managers, financials, ondernemers en auditors onderkennen de kracht van data-analyse. Nieuwe kansen, nieuwe inzichten en meer grip! Discover Your Data is ons vertrekpunt. Wij werken met software die onze diensten en oplossingen versnellen en die geen extra last creëren in een bestaand IT-landschap.

"Openheid, kennisdeling en innovatie zijn kernwaarden die inzicht geven in het DNA van Coney Solutions."

Onze geschiedenis

In 2005 is Coney opgericht door o.a. Marco Hill. Vanaf dag één als ondernemer ging het voor Marco om data. Na te zijn gepokt en gemazeld binnen Ernst & Young op het vlak van data-analyse en betrouwbaarheid wilde hij aan de slag met nieuwe technologie. Aan de slag met vraagstukken waar interne beheersing vraagt om een innovatieve aanpak. Het gebruik van betrouwbare data vormt de rode draad. Data als middel en graadmeter voor de uitvoering van processen. Als meetlat voor kwaliteit.

In de jaren na 2005 groeide het team vanuit twee locaties, de Van Nelle Fabriek in Rotterdam en de Suikerfabriek in Halfweg. Vanuit de Coney groep werd in diverse samenwerkingen kennis ontwikkeld gericht op oplossingen voor klanten, bijvoorbeeld Coney Solutions, Coney Tax en Coney Assurance. Voorbeelden zijn business analytics, continuous monitoring en GRC. Vanuit de Coney Academy worden deze oplossingen ondersteund door middel van trainingen, inspiratiesessies en workshops.

Sinds 2009 is Coney Solutions officieel reseller en implementatiepartner van Diligent en rechtsvoorganger ACL/Galvanize, gericht op de Benelux. Dat creëerde een vliegwiel als het gaat om het toepassen van data-analyse op het vlak van interne beheersing. Op pad met oplossingen, klanten niet alleen helpen met handjes, maar vooral ook met zelf slimmer te worden met data door samen oplossingen te realiseren gericht op monitoring. Dat is wat ons drijft. Ook andere oplossingen als Lavastorm, Perceptive process mining, Data360 Analyze en Minit process mining (tegenwoordig onderdeel van Power Automate van Microsoft) werden toegevoegd aan de Coney Solutions portfolio.

Eind 2019 is de Coney Groep formeel en strikt opgesplitst in twee delen. Coney Solutions richt zich op beheersing en compliance door middel van data-gedreven oplossingen en ondersteunt klanten op het vlak van (complexe) data-analysetrajecten. Coney Minds richt zich op audit, iAccountancy en management reporting.

In 2021 lanceerde Coney Solutions een nieuw label: Conify, gericht op data-gedreven Governance, Risk en Compliance (GRC). ‘Van ad-hoc naar continuous’ door de kracht van data-analyse meer en meer te koppelen aan een betrouwbare en makkelijk bruikbare beheeroplossing voor risico’s en controlemaatregelen. Nieuwe uitzonderingen, nieuwe risico’s. Nog beter, nieuwe kansen. Sinds 2021 brengen we de producten van Diligent naar de markt onder het label van Conify en zijn we reseller voor Process Diamond in de Benelux. De combinatie van Diligent en Process Diamond brengt ons een stap dichter bij onze droom: GRC combineren met process mining voor actueel en doorlopend inzicht in processen.

In 2023 is Conify Technology B.V. opgericht als zusterbedrijf van Coney Solutions B.V. Conify Technology richt zich op de verkoop van software, implemenatieondersteuning en toolgerichte training op het vlak van data-driven GRC, data-analyse, process mining en productivity mining. 

Heb je een vraag, of wil je eens vrijblijvend informeren wat wij voor jou zouden kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag mee. 

Scroll naar boven