Minit 5.1 Release

Minit 5.1 bevat als belangrijkste nieuwe toevoeging de Business Rules functionaliteit, maar ook upgrades en fixes voor bestaande Minit Analyst- en Dashboardsfunctionaliteiten.

Business Rules

Met behulp van de nieuwe Business Rules functionaliteit ben je in staat om thresholds en limieten bij jouw persoonlijke berekeningen te monitoren en beoordelen. Beschikbare categorieën zijn “Fout”, “Waarschuwing”, “OK” of “Onbekend”.

Business Rules worden gedefinieerd in de context van het proces en zijn dus beschikbaar in iedere procesweergave. Standaard worden Business Rules berekend over de werkelijk weergegeven data in de view, maar je kunt de dataset ook verder beperken door het gebruik van business rule filters. Meer weten? Klik hier.

minit-business-rules-cover_1

 

 

Processimulaties

Processimulaties werden al snel een van de meest begeerde modules van Minit. Minit heeft zich toegewijd aan het doorontwikkeling van deze functionaliteit. De huidige release introduceert verschillende wijzigingen om de simulations naar een hoger niveau te tillen:

  • Normal, Lognormal, Triangular – een masterdiploma statistiek is niet langer nodig om het verleden te simuleren. Minit introduceert de originele arrival distribution, waarmee cases precies op dezelfde manier worden gestart zoals ze in het verleden zijn begonnen – kies het tijdsbestek vanuit het oorspronkelijke event log en druk op de simulatieknop. Zo eenvoudig is het!
  • Sommige gebruikers hebben een specifiek simulatiescenario in gedachten, anderen willen verschillende opties proberen. Die laatste categorie zou de impact van hun What-If-scenario’s onmiddellijk willen zien. Zonder dat ze het gesimuleerde event log hoeven te importeren en het in een nieuwe procesweergave weer moeten vergelijken. De simulatieresultaten en de samenvatting van de performance/cost zijn geredesigned. Een vergelijking met het originele model is nu direct via een on/off switch beschikbaar! 
  • Financiële kenmerken en kostensimulatie waren zichtbaar in het overzicht van het simulatieresultaat, maar werden niet opgenomen in het resulterende simulatie event log. Dat is niet langer het geval; financiële kenmerken worden nu ook meegenomen in het nieuw geïmporteerde simulatieproces.

Bovendien zijn verschillende bugfixes en prestatieverbeteringen toegevoegd (voor meer informatie, klik hier).

De standaardimplementatie van Minit maakt gebruik van de op Microsoft Azure gebaseerde simulation engine om uw What-If-scenario’s uit te voeren. Op basis van feedback biedt Minit nu tevens een on-premises simulation engine installatie aan, met behulp van een Docker image.

 

Custom Metrics

De krachtige calculation engine voor Custom Metrics is opnieuw uitgebreid met nieuwe (context) calculation modes en handige operators zoals MAXVAL, ALL en ANY.

Met de nieuwe context modes kunnen gebruikers gegevens combineren tussen process, view en business rules datasets. Voor Case Metric en Event Metric filters is het nu mogelijk een expression te gebruiken om niet-geaggregeerde events binnen één case te analyseren.

Custom Metrics

 

Meer weten? Kijk op onze Minit Process Mining pagina of neem vrijblijvend contact met ons op!

Coney Solutions

Meer inzichten uit jouw data of zelf met data-analyse of process mining aan de slag? Wij leveren Advanced Analytics ondersteuning, software en training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Tweet
Share