Minit 5.3: Reeks-analyse, warmup/cooldown periode en meer

Deze week is de nieuwste versie van Minit gelanceerd. Minit 5.3 bevat custom metrics reeks-analyse, simulations’ warmup/cooldown periode, case categorisatie en meer!

Custom Metrics: reeks-analyse

Custom Metrics bevatte in eerdere versies al een heel pakket aan handige metrics, maar sinds deze update is het ook mogelijk om reeksen te analyseren. Zo zijn metrics als NEXT(), NEXTIF(), PREVIOUS(), PREVIOUSIF(), MOVE() en MOVEIF() toegevoegd.  

Simulations: Warmup/ cooldown periode 

Deze nieuwe instelling in de Simulations module van Minit maakt het mogelijk om de eerst of laatst afgehandelde cases uit te sluiten van de resultaten. Wanneer een proces wordt opgestart zijn alle resources beschikbaar, daarom zijn de wachttijden en doorlooptijden voor de eerste paar cases niet representatief voor de werkelijke performance van het proces. Wanneer het proces goed op gang is en alle resources bezig zijn wordt de zogenoemde ‘steady state’ bereikt. Ook kan het zo zijn dat er na een bepaalde periode geen cases meer bijkomen. Als je de tijd na dit punt niet wilt meerekenen kun je hier de cooldown functie voor gebruiken. Hierdoor zijn wachttijden en doorlooptijden representatief voor de werkelijke resource uitnutting binnen een proces. 

Process Simulation 5.3

Process Simulation 

Case categorisatie 

Het is vanaf nu mogelijk bij een case aan te geven of deze afgerond, bezig, vastgelopen of incompleet is. Dit attribuut kan vervolgens in Custom Metrics gebruikt worden. 

Configureerbare her-import van bestaande processen

Het kan vervelend en tijdrovend zijn als je een foutje hebt gemaakt bij het importeren van data en alle stappen van de import opnieuw moet doorlopen. Het opnieuw importeren van de brondata om dit te doen behoort vanaf Minit 5.3 tot het verleden! De nieuwe tab in het process configurations panel maakt het mogelijk aanpassingen te doen op het gebied van: case- en event level attributes, data type, de toewijzing van een kolom als bijvoorbeeld activity, event start of resource. De herconfiguratie wordt gedaan op basis van de al geïmporteerde data is Minit, toegang tot de brondata is dus niet noodzakelijk. 

Verbeterde Data Refresh 

Wanneer je in Minit kiest voor data refresh, wordt sinds versie 5.3 duidelijk aangegeven wat anders is aan de structuur van de nieuwe data. De wijzigingen op dit gebied die Minit heeft gedetecteerd worden in een rapport opgeslagen en kunnen op elk gewenst moment worden ingezien.  

Nieuwe metrics in Minit Dashboards 

Met dank Analytics van Qlik beschikte Minit Dashboards al over alle standaard BI features. Tot de vorige versie van Minit Dashboards waren nog beperkt metrics beschikbaar op het gebied van process mining. In versie 5.3 zijn extra metrics op dit gebied toegevoegd. Deze metrics zaten bijvoorbeeld al in het Statistics menu van Minit Analyst, maar zijn nu dus ook in een presentatie met Minit Dashboards te gebruiken. Concrete voorbeelden van extra opties die nu ook in Minit Dashboards beschikbaar zijn: rework data, custom metrics en business rules. 

Minit Dashboards 

Meer weten?

Wil je meer lezen over alle nieuwe features en fixes in Minit 5.3? Lees dan de complete blog van Minit!

Wil je te weten komen of Minit voor jou de juiste oplossing kan bieden? Kijk dan eens op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op!

Coney Solutions

Meer inzichten uit jouw data of zelf met data-analyse of process mining aan de slag? Wij leveren Advanced Analytics ondersteuning, software en training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Tweet
Share