Minit 5.4: Mining Attribute, Oracle database connection en meer

Minit 5.4: Mining Attribute, Oracle database connection en meer

Minit versie 5.4 bevat de volgende nieuwe features:

  • Mining Attribute Selectie;
  • Oracle-database als databron;
  • Nieuwe Custom Metrics: mediaan- en kwantielberekeningen;
  • Nieuwe sequence filter opties.

Mining Attribute Selectie

Ben je het zat dat je in Process Mining tools alleen maar gebruik kunt maken van process maps gebaseerd op activiteiten? Vanaf nu is dit niet langer de enige optie, Minit 5.4 introduceert Mining Attribute Selection.

Deze functie maakt het mogelijk om een process map vanuit een ander perspectief te bekijken, bijvoorbeeld hoe de procesflow eruitziet over afdelingen, fabrieken, regio’s etc. in plaats van voor activiteiten. Schakelen tussen attributen is simpel, in de process map kun je klikken op het attribuut dat je wilt zien. Na het klikken op het gewenste attribuut berekent en visualiseert Minit de analyseresultaten, inclusief performance analysis, financiën of dubbel werk (rework). Ook in het Variants Menu is het mogelijk om op een soortgelijke wijze een attribuut te selecteren.

Minit 5.4 mining_attribute_1

Mining Attribute Selectie

 Minit 5.4 mining_attribute_2

Mining Attribute Selectie in de process map in Minit Analyst

Mining attribute in Dashboards

De Process Map Widget wordt gegenereerd op basis van een activiteit of bron (resource). In sommige gevallen kan dit een beperking zijn. Vanaf Minit 5.4 is het mogelijk om ook hier, net als in de process map, andere attributen te gebruiken om te minen. Op deze manier is het ook mogelijk om in Minit Dashboards een andere kijk op data weer te geven (bijvoorbeeld de flow tussen verschillende afdelingen).

Minit 5.4 mining_attribute_dsh

Mining Attribute Selectie in Minit Dashboards

Supported Data Source: Oracle DB

Het importeren van jouw procesdata naar Minit is nu ook mogelijk met Oracle Database (DB) als databron. De verbinding met de Oracle DB wordt op eenzelfde manier gemaakt als voor elke andere databron. Je kunt de data rechtstreeks laden vanuit een tabel, weergave, opgeslagen procedure of via een aangepaste SQL-query. Klik in de Project Hub op de ‘Add Process’ knop and volg de instructies in de Import Wizard.

Custom Metrics: Mediaan & Kwantielberekeningen

In deze update zijn nieuwe custom metrics toegevoegd, waarmee je de mediaan, kwantielen en cumulatieve distributiefunctie kunt berekenen over een gedefinieerde scope. Voor meer info over deze nieuwe custom metrics, zie ‘Custom metrics – Statistical Operations’ in Minit Help.

Ondersteuning voor reeksfilters voor parallelle activiteiten

Met de sequence filter is het nu mogelijk om te werken met parallelle activiteiten. Met de nieuwe opties kan de gebruiker preciezer de filtercriteria selecteren. De opties zijn:

  • is parallel with
  • is not parallel with
  • is directly followed by or parallel with
  • is followed by or parallel with

Minit 5.4 Sequence Filter

Minit Sequence Filter

Meer weten?

Wil je meer lezen over alle nieuwe features en fixes in Minit 5.4? Lees dan de complete blog van Minit!

Wil je te weten komen of Minit voor jou de juiste oplossing kan bieden? Kijk dan eens op deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op!

Coney Solutions

Meer inzichten uit jouw data of zelf met data-analyse of process mining aan de slag? Wij leveren Advanced Analytics ondersteuning, software en training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
0 Shares
Share
Tweet
Share