Minit toegevoegd aan Microsoft-familie

Minit is toegevoegd aan de Microsoft-familie. Sinds 31 maart 2022 is Minit process mining onderdeel geworden van Microsoft.

De missie van Minit is altijd geweest om bedrijven te helpen continu inzicht te krijgen in kansen voor procesverbetering en het vergroten van hun bedrijfsefficiëntie. Vanaf nu wordt deze missie op een veel grotere schaal voortgezet.

Met het toevoegen van Minit aan de Microsoft-familie, wordt de waarde die Microsoft aan zijn klanten biedt op het gebied van digitale transformatie versterkt. Deze overname zal Microsoft nog beter in staat stellen om klanten te helpen bij digitale transformatie en het stimuleren van operational excellence. Process mining biedt te kans een compleet beeld te creëren van bedrijfsprocessen, waardoor elk proces eenvoudig en automatisch kan worden geanalyseerd en verbeterd.

“For years our team has been focused on enabling global businesses to become more efficient with our market leading process mining solution. Joining forces with Microsoft means that we can deliver positive outcomes to our customers on a different scale.”

Rasto Hlavac, oprichter en huidige Chief Strategy Officer Minit

Wat is process mining?

Process mining is een techniek die op basis van operationele data het feitelijke bedrijfsproces weergeeft in een procesdecompositie. Je zou het kunnen vertalen als de dynamische vorm van Microsoft Visio, maar dan op basis van echte procesdata. Hierdoor wordt de werkwijze binnen het proces, inclusief alle stappen, duidelijk zichtbaar. Tevens worden uitzonderingen (die we ook wel ‘olifantenpaadjes’ noemen) en afwijkingen getoond.

Om te kunnen process minen heb je een zogenaamd event log nodig. Om het procesmodel te kunnen laten visualiseren door het algoritme heb je slechts 3 kolommen in je dataset nodig: een case ID, activity en timestamp. Aanvullende data is interessant voor nadere analyses, maar dus niet noodzakelijk om het algoritme initieel zijn werk te kunnen laten doen.

Meer informatie?

Lees onze blog Process mining: het hoe, wat en waarom, bekijk onze pagina over Minit of neem contact op om eens vrijblijvend te bespreken hoe Minit process mining ook voor jouw organisatie van toegevoegde waarde zou kunnen zijn!

Lees ook de aankondigingen van Microsoft en Minit over de overname.

Coney Solutions

Meer inzichten uit jouw data of zelf met data-analyse of process mining aan de slag? Wij leveren Advanced Analytics ondersteuning, software en training.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
0 Shares
Share
Tweet
Share