Services

Control & Risk Monitoring

CONTROL & RISK MONITORING

We zien een transformatie van handmatige checks & balances naar continuous monitoring. Steeds meer bedrijven zetten data-analyse in om sneller en beter grip te krijgen op risico’s, prestaties en de werking van interne controle.

Reeds in 2005 hebben wij een aanpak voor deze transformatie geschreven met als titel 'Vista Point'. Vista Point is de mindset onder een data-driven continuous monitoring platform. Het Analytics Platform zelf bestaat uit een verzameling van scripts, rapporten en dashboards die teams kunnen raadplegen om (weer) in-control te zijn. Een data-driven, people minded, mindset maakt het verschil.

Voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving, samen met marktontwikkelingen en ontwikkeling van technologie binnen belangrijke processen dwingt bedrijven en instellingen om ‘in control’ te zijn als het gaat om risico’s, prestaties en operationele activiteiten. Dit vereist een doorlopende bewaking.

Wij realiseren ‘continuous monitoring oplossingen’ in samenwerking met  projectteams van onze opdrachtgever. Continuous Monitoring projecten bestaan uit: kennisdelingsessies (workshops) gericht op een top-down (risico-)benadering, werken aan het controle raamwerk, het realiseren van analytics of het aanscherpen (hergebruiken) van bestaande analytics en het samen uitwerken van content zoals controls en policies die aan continuous monitoring onderhevig moeten zijn. In logische stappen van A naar B samen met jouw team.

Bij Continuous Monitoring, soms GRC Analytics genaamd, ligt de nadruk op het tijdig bewaken van risico’s, prestaties en de werking van interne controles en hier verantwoording over kunnen afleggen. Red Alerts & Exceptions op transactieniveau zijn de uitkomsten van dit monitoringsysteem. Monitoring, Root Cause Analyses en Follow-up gaan hand in hand. Data-driven ‘in control’!

screen-_Galvanize-GRC

De voordelen

  • Continu inzicht in risico’s, prestaties en de werking van interne controles met behulp van een continuous monitoring platform dat de risico’s, prestaties en de activiteiten in beeld brengt

  • Voldoen aan voortdurende veranderingen in wet- en regelgevingen en hier transparant over zijn

  • Eliminatie van handmatige controles en gebruik van data-analyses om deze controles automatisch en betrouwbaar uit te voeren

Wij hebben een nieuw merk gelanceerd gericht op data-driven GRC. We combineren control monitoring met process mining voor doorlopend inzicht in control en compliance. We zien je graag op conify.nl voor meer informatie over onze Services rond Control & Risk Monitoring.
Scroll naar top